Estate planner

Vacature gesloten

Estate planner

Londen & Van Holland Amsterdam

Wat is vereist?

 • Afgeronde wo-studie Fiscaal Recht of Fiscale Economie
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring
 • Goed in stakeholdermanagement
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Creatief, in staat om je fiscale advies te implementeren

Wat krijg je?

 • €5.500 - €8.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen
 • Vennoot als coach, vakkennis bijhouden wordt gefaciliteerd
 • 8% vakantiegeld, €50 onkostenvergoeding per maand, laptop, reiskostenvergoeding, studievergoeding

Wat doe je?

 • 30% Afspraken met cliënten
 • 40% Documentatie opstellen en finetunen voor cliënten
 • 20% Contact externe partijen
 • 5% Administratie
 • 5% Persoonlijke ontwikkeling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als estate planner bij Londen & Van Holland ben je verantwoordelijk voor het adviseren van cliënten over de vermogensoverdracht tijdens leven en bij overlijden. Het gaat om ‘private clients’ zoals vermogende ondernemers, particulieren en directeuren. Zij weten wat ze willen en staan hun mannetje; hiervoor is een assertief, empathisch en daadkrachtig karakter essentieel. Ook is het belangrijk dat je creatief bent en dit kunt vertalen naar een passend plan.

Jij adviseert hoe cliënten hun vermogen het beste kunnen structureren en kunnen overdragen op de volgende generatie. Jij bent gespecialiseerd in estate planning en weet hoe je verschillende cliënten hierbij kunt ondersteunen, ongeacht het feit of het over bijvoorbeeld een vermogensstructuur, schenkingsplan of testament gaat.

Tijdens het kennismakingsgesprek stel je kritische vragen aan de cliënt en verzamel je alle benodigde informatie, wensen en eisen. Daarna maak je een voorstel, dat je vervolgens mondeling toelicht. Enerzijds is dit een globaal en overkoepelend advies; anderzijds is dit een fiscaal-technische analyse en gedetailleerde uitwerking van de fiscale gevolgen.

Als de cliënt akkoord gaat en dit gerichte advies in de praktijk wil brengen, blijf je betrokken. Je coördineert de gehele executiefase en neemt de leiding. Je verzamelt de benodigde partijen om je heen - denk aan advocaten, notarissen, banken en vermogensbeheerders - aangezien je veel met partners buiten kantoor samenwerkt om het advies in de praktijk te realiseren. Relatie-onderhoud is zeer belangrijk binnen je werk, aangezien het om complexe estate structuren gaat waar diverse partijen voor nodig zijn. Soms is het nodig om te onderhandelen met een betrokken partij om het fiscale doel te bereiken, bijvoorbeeld met belastingadviseurs of banken. Hier is veel overtuigingskracht voor nodig. 

Je werkt in de algemene fiscale praktijk van Londen & Van Holland, waarin twee vennoten zich richten op private clients. Daarnaast werken er enkele fiscale adviseurs en een financiële planner in dit team. Londen & Van Holland streeft ernaar dat collega's zo vaak mogelijk voor dezelfde cliënten werken, omdat bij vermogen vaak privéomstandigheden komen kijken waar discreet mee om moet worden gegaan.

Als je het interessant vindt om oprecht te luisteren naar cliënten en op basis daarvan een praktisch haalbaar, maar theoretisch onderbouwd advies op te stellen, en je het uitdagend vindt om verder te kijken dan enkel de fiscale aspecten, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Estate planner

Tijdens een leuke werkdag heb je ‘s ochtends een interessant overleg met een cliënt; je kunt dit meteen omzetten in een advies en executieplan. Het geeft een goed gevoel dat je snel van toegevoegde waarde kunt zijn voor de cliënt.

Op een mindere dag haakt voorheen geïnteresseerde cliënt, toch af. Ook heb je een lastige discussie met een belastinginspecteur.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een discussie met een belastinginspecteur over een vermogensstructuur van een cliënt. Hoe pak je dit aan?

Je hebt een vermogensstructuur opgesteld die volledig in lijn ligt met de geldende wet- en regelgeving. Dit heb je in goed overleg met de cliënt en de betrokken Notaris gedaan. Alleen de Belastingdienst moet je nog met je mee zien te krijgen om de vermogensstructuur te realiseren. Dit blijkt lastiger dan gedacht; communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Ook is het van belang dat je het een en ander weet over belastingmiddelen, zoals overdrachtsbelasting. Hierdoor word je een sterke en overtuigende gesprekspartner voor de Belastingadviseur, waardoor je hem of haar sneller met je plan mee kunt krijgen. Je hebt echter geen invloed op de doorlooptijd bij de Belastingdienst: dit kan soms maanden duren.

Groeipad

Groei en ontwikkeling horen bij het vakgebied en zijn een vast onderdeel van elke functie. Londen & Van Holland stimuleert iedereen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook als je studeert is hier ruimte voor, en bovendien betaalt het kantoor jouw studiekosten. Je kunt gebruikmaken van de studieregeling van Londen & Van Holland: je werkt 80% van je tijd, maar ontvangt wel 90% salaris. Ook is er veel begeleiding tijdens het werk zelf, krijgt iedereen een coach en kun je bij alle collega's terecht als je ergens tegenaan loopt. Het kantoor biedt een intern opleidingsplan aan met onder andere cursussen die specifiek gericht zijn op verschillende ervaringsniveaus (deze cursussen zijn meestal op kantoor). Daarnaast biedt Londen & Van Holland digitale cursussen aan in de vorm van webcasts. Dit alles draagt bij aan jouw groei en ontwikkeling, zowel op sociaal als vaktechnisch gebied.

Estate planner
Senior estate planner
Vennoot

Werken bij Londen & Van Holland

Londen & Van Holland is het grootste zelfstandige accountants- en belastingadvieskantoor in Amsterdam. Opgericht in 1994, gevestigd te IJburg werken dagelijks meer dan honderd collega’s samen om cliënten zo goed mogelijk te bedienen. Londen & Van Holland werkt vanuit één vestiging zodat multidisciplinaire vraagstukken snel opgelost kunnen worden. En dat werkt. Inmiddels bedient het kantoor cliënten over de regio groot Amsterdam, Nederland en zelfs over de gehele wereld.

Het is de missie van het kantoor om voorop te lopen door het zoveel mogelijk toepassen van innovatieve oplossingen, zoals data-analyse en een trusted partner te zijn voor haar cliënten. Dit doen wij door datagedreven te werken met focus op het heden en adviserend naar toekomst. Hierdoor zijn wij niet op zoek naar ‘gewone’ accountants en fiscalisten. Wij zoeken collega’s die, naast dat zij specialist zijn in hun vakgebied, kunnen uitgroeien tot trusted advisor van onze cliënten en daarnaast in een familiaire cultuur willen samenwerken.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Ruim 100 medewerkers
 • Internationaal actief

Collega's

Kaj Warmerdam - Gevorderd assistent-accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De reden dat ik bij Londen & Van Holland ben gaan werken is omdat ik tijdens mijn eerste gesprek gelijk een goed gevoel had. Daarnaast is het een multicultureel kantoor en werkt iedereen goed met elkaar samen.

Wat was je vorige baan?
Voordat ik bij Londen & Van Holland kwam werken, heb ik drie jaar lang bij een soortgelijk Amsterdams accountantskantoor gewerkt. Ik ben na het vwo gelijk gestart met de accountancyopleiding. Daarvoor had ik bijbaantjes op het land en in horecagelegenheden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik voetbal in de zaterdagselectie en probeer minimaal 3 keer per week samen met een goede vriend naar de sportschool te gaan. Verder houd ik ervan om lekker drankjes te doen op het terras als de regels het toelaten. Tot slot heb ik een hele lieve vriendin met wie ik samen een huis heb gekocht, en met wie ik graag weekendjes wegga en leuke dingen onderneem.

Tamar de Windt (26) - Beginnend assistent-accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In eerste instantie heb ik gekozen voor Londen & Van Holland vanwege de sfeer. Ik merkte in mijn eerste weken dat de begeleiding goed en duidelijk was, en dat maakt het een leuke uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Trainee accountancy medewerker.

Wat doe je in je vrije tijd?
Dansen, series kijken en (als ik hier zin in heb) lekker koken. Bovendien houd ik veel van reizen, alleen dit is in deze tijd minder makkelijk.

Jack Visser (49) - Senior aangiftemanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Londen & Van Holland benaderde mij met de vraag of ik bij hen wilde werken. Na goede gesprekken over de inhoud van de werkzaamheden, arbeidsvoorwaarden en de sfeer van het bedrijf was de keuze niet zo moeilijk. Mijn volgende stap in mijn carrière is hier.

Wat was je vorige baan?
Tax compliance adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd besteden aan mijn gezin, lezen, wandelen en sporten in het algemeen.

Nadine Timmer (35) - Auditmanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Londen & Van Holland biedt veel flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor zowel de medewerkers als haar klanten. Tevens is Londen & Van Holland zeer innovatief, waardoor de kwaliteit van de werkzaamheden verbetert en werk efficiënter uitgevoerd kan worden.

Wat was je vorige baan?
Controleleider - EY.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen.

Alex Masmeijer (40) - Auditmanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij aanvang van mijn accountancycarrière kon ik kiezen tussen één van de Big Four en Londen & Van Holland. Ik heb gekozen voor Londen & Van Holland, omdat ik mezelf bij een iets kleiner kantoor breder kon ontwikkelen en sneller het gehele controleproces zou meemaken. Bij Londen & Van Holland kreeg ik ook niet het gevoel dat ik een nummer ben.

Wat was je vorige baan?
Assistent-accountant - Kop of Munt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Crossfit, tafeltennis, uiteten en een drankje doen met vrienden.

Melissa Baijens (27) - Junior belastingadviseur / Assistent aangiftemedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij Londen & Van Holland. Toen ben ik erachter gekomen dat dit kantoor heel goed bij mij past: ik wilde namelijk altijd al graag werken bij een kantoor waar ik mezelf op fiscaal en persoonlijk vlak goed kon ontwikkelen in een platte organisatie. Na mijn stage heb ik de mogelijkheid gekregen om voor Londen & Van Holland te gaan werken en dit doe ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier!

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Fiscaal Recht en Economie aan de HvA en Master Fiscaal Recht aan de UvA.

Wat doe je in je vrije tijd?
Shoppen, bootcamp en wandelen.

Davey Gijsbertsen (32) - Relatiebeheerder / teamleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor de AA-opleiding moest ik controle-ervaring op doen. Bij Londen & Van Holland kon ik dit combineren met de samenstelwerkzaamheden. Vooral de ambitie van de vennoten om meer gebruik te maken van innovatieve IT-oplossingen, sprak mij aan.

Wat was je vorige baan?
Gevorderd assistent-accountant - MTH.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, squash en ik ga regelmatig naar concerten en theater.

Joël Groenberg (35) - Beginnend assistent-accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een kleiner accountantskantoor en ik kreeg de mogelijkheid om bij een groter accountantskantoor aan de slag te gaan. Via een headhunter kwam ik in contact met Londen & Van Holland. Na een bakje koffie met de vennoot en manager was ik meteen enthousiast om mijn carrière hier voort te zetten.

Wat was je vorige baan?
Assistent-accountant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Kickboksen, fitnessen en lezen voor het slapen gaan.

Coen van Dongen (34) - Controleleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Londen & Van Holland komen werken omdat ik het belangrijk vind om bij een kantoor te werken waar de lijnen onderling kort zijn én er aandacht is voor jou als persoon. Daarbij beviel de eerste kennismaking mij goed. Hieruit bleek dat er bij Londen & Van Holland een informele, professionele en ambitieuze sfeer hangt.

Wat was je vorige baan?
Associate - PwC.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben trainer/coach bij mijn voetbalclub en ik reis graag.

Sollicitatieproces

Gesprek met twee vennoten
± Binnen 1 week
Gesprek met vennoot en HR
± z.s.m.
Aanbod met arbeidsvoorwaarden
± Binnen 1 dag
Je hebt de baan!

Interessante baan?